
[jen_v_prispevku]Ilustrační foto[/jen_v_prispevku]
[konec_obtekani]
Máte rádi marinovaná žebra? Zkuste je trošku jinak 🙂
Budeme potřebovat:
vepřová žebra | 1kg |
sůl | |
na marinádu smícháme: | |
pomerančovo-zázvorová marmeláda (dá se koupit např. v Albertu) | |
sójová omáčka | 3 lžíce |
olej | 1 lžíce |
sladká nebo pálivá paprika | 1 lžička |
stroužky česneku (rozdrceného) | 3 ks |
Na podlití: | |
černé pivo např. Svijany (není hořké) | 1/4 l |
Postup:
Jeden den si žebra naporcujeme, osolíme a pořádně potřeme marinádou.
Druhý den vložíme žebra v pekáči do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva, popř. vody, přiklopíme a cca půl hodiny dusíme, dokud nezměknou.
Průběžně podléváme a obracíme. Potom maso odkryjeme, podléváme výpekem a dopečeme.
Podáváme s tím, co kdo má rád: brambory, chleba, hranolky, …
Kdo chce, může si hotová žebra pokapat citrónem.
Dobrou chuť 🙂
zdroj: www.toprecepty.cz