Marinovaná žebra

[jen_v_prispevku]Ilustrační foto[/jen_v_prispevku]

[konec_obtekani]

Máte rádi marinovaná žebra? Zkuste je trošku jinak 🙂

Budeme potřebovat:

vepřová žebra 1kg
sůl
na marinádu smícháme:
pomerančovo-zázvorová marmeláda (dá se koupit např. v Albertu)
sójová omáčka 3 lžíce
olej 1 lžíce
sladká nebo pálivá paprika 1 lžička
stroužky česneku (rozdrceného) 3 ks
Na podlití:
černé pivo např. Svijany (není hořké) 1/4 l

Postup:

Jeden den si žebra naporcujeme, osolíme a pořádně potřeme marinádou.

Druhý den vložíme žebra v pekáči do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva, popř. vody, přiklopíme a cca půl hodiny dusíme, dokud nezměknou.

Průběžně podléváme a obracíme. Potom maso odkryjeme, podléváme výpekem a dopečeme.

Podáváme s tím, co kdo má rád: brambory, chleba, hranolky, …

Kdo chce, může si hotová žebra pokapat citrónem.

Dobrou chuť 🙂

zdroj: www.toprecepty.cz