Hovězí steak

[jen_v_prispevku]Ilustrační foto[/jen_v_prispevku]

[konec_obtekani]

Budeme potřebovat:

hovězí steaky 4
olivový olej 200 ml
stroužky česneku 2-3
jemnější hořčice 3 PL
máslo 1 PL
nastrouhaná citronová kůra 1/2 PL
čerstvý drcený barevný pepř 1 PL
sladká červená paprika 1 PL
worcester 1 PL
sůl

Postup:

Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs pořádně vetřeme do masa. Poté necháme 3 h odležet v chladu.

Rozehřejeme si pánev, na ní položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu. Poté plamen snížíme a přidáme máslo pro zjemnění chuti steaku. Smažíme dál po dobu 3-5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené.

Pokud se nám steak zdá hodně krvavý (můžeme zjistit tlakem prstů), tak pečeme i déle.

Až potom steak posolíme a opepříme. Steaky ještě zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít.

Jako příloha, každý podle chuti: bramory, hranolky a ozdobíme zeleninou.

Poznámka:

lehce propečený steak: cca 2 minuty
středně propečený steak: cca 4 minuty
úplně propečený steak: cca 6 minut

Zdroj: www.toprecepty