[jen_v_prispevku]Ilustrační foto[/jen_v_prispevku]
[konec_obtekani]
Budeme potřebovat:
hovězí steaky | 4 |
olivový olej | 200 ml |
stroužky česneku | 2-3 |
jemnější hořčice | 3 PL |
máslo | 1 PL |
nastrouhaná citronová kůra | 1/2 PL |
čerstvý drcený barevný pepř | 1 PL |
sladká červená paprika | 1 PL |
worcester | 1 PL |
sůl |
Postup:
Olej, česnek, hořčici, worcester, papriku a nastrouhanou citronovou kůru smícháme v misce a směs pořádně vetřeme do masa. Poté necháme 3 h odležet v chladu.
Rozehřejeme si pánev, na ní položíme plátky masa a steaky opékáme z každé strany cca 1 minutu. Poté plamen snížíme a přidáme máslo pro zjemnění chuti steaku. Smažíme dál po dobu 3-5 minut z každé strany tak, jak chceme mít steaky propečené.
Pokud se nám steak zdá hodně krvavý (můžeme zjistit tlakem prstů), tak pečeme i déle.
Až potom steak posolíme a opepříme. Steaky ještě zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme dojít.
Jako příloha, každý podle chuti: bramory, hranolky a ozdobíme zeleninou.
Poznámka:
lehce propečený steak: cca 2 minuty
středně propečený steak: cca 4 minuty
úplně propečený steak: cca 6 minut
Zdroj: www.toprecepty