Elektrický gril – nejlepší parťák bez ohledu na roční období

Elektrické grily jsou populárním kuchyňským pomocníkem a jsou součástí každé moderní domácnosti. Díky nim si můžete připravit lahodné steaky kdykoliv během roku bez ohledu na počasí venku. Na trhu je k dostání velké množství grilů, které nabízejí odlišné funkce i vzhled. Jak si vybrat ten správný? Víme, jak na to!

Určete si hlavní parametry

Při vybírání se zaměřte zejména na velikost celého grilu. Pokud obvykle připravujete větší množství masa, je lépe vybrat větší gril – zkrátí se tak doba vaření. Dávejte si pozor na velikost grilovací desky. I když gril může působit masivně, deska nemusí odpovídat jeho velikosti. To zvláště platí u kontaktních grilů, jejichž rukojeť zvětšuje prostor, který gril potřebuje pro uskladnění. Dalším důležitým bodem je způsob termoregulace. Dá se přesně nastavit teplota nebo alespoň přizpůsobit druhu pokrmu, který budete připravovat? Na grilu totiž můžete připravit nejenom steaky, ale také ryby, zeleninu, zapečené bagety či toasty. Regulace teploty je tak klíčová. Zajímejte se také o to, zda je gril opatřen nepřilnavou vrstvou, zda jsou desky vyjímatelné a zda se mohou mýt v myčce. Připečené kousky jídla totiž mohou být velmi náročné na odstranění.

Šikovný pomocník, který se neztratí

Pokud už máte základní otázky vyřešené, vrhněte se na vybírání konkrétního typu. Dávejte si však pozor, aby byl přístroj kvalitní, stejně tak jako elektrický gril Orava EG-1900. Tento pomocník je vhodný na přípravu mnoha různých pokrmů. Gril má otevírací kryt z temperovaného skla, tím pádem při propékání maso zároveň dusí. Výsledkem jsou šťavnaté a rychle ugrilované kousky masa. Grilovací deska je dvojitá a skládá se z žebrovaného a hladkého plátu. Můžete tak zároveň připravovat steak a zeleninovou přílohu. Samozřejmostí je tepelná regulace a nastavení výkonu. Otevírací kryt se dá snadno vyjmout, stejně tak i grilovací deska společně s táckem na omastek. Údržba je tak snadná a rychlá.


A co vy? Využíváte elektrický gril?