Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Budeme potřebovat:

vařené brambory
(jemně nastrouhané)
500 g
hrubá mouka cca
(podle hustoty těsta)
220 g
vejce 1 ks
solamyl 1 lžíce
sůl 1 lžička
Náplň:
cibule 2 ks
olej
uzené vařené maso 300 g
pepř
sůl
příloha:
dušený špenát

Postup:

Náplň: na malém množství oleje osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, poté přidáme pokrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou (dle hustoty těsta) v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky. Do středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut – záleží na tloušťce těsta.

Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.

Zdroj: www.recepty.cz