Jahodový dort

Budeme potřebovat:

jahody 250 g
vejce 3 ks
cukr krupice 3 lžíce
voda 3 lžíce
hrubá mouka 6 lžic
rybízová marmeláda 120 g
želé 2 balení
kypřící prášek do pečiva 1

Postup:

Do misky dáme vejce, cukr, vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Poté postupně do šlehané hmoty přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem a upečeme dva díly na korpus

(Je-li to upečené, poznáme podle špejle, kterou do těsta kousek zastrčíme – nesmí se lepit)

Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice. Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch. Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.

Želatinu připravíme podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu, za stálého míchání, asi minutu povaříme. Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná.

Vlažnou želatinou zalijeme jahody a necháme ztuhnout.

Po ztuhnutí podáváme (můžeme ozdobit šlehačkou).

 

Zdroj: www.toprecepty.cz